GenealogieŽn

Lucas Hendriks Hollander
Lucas Hendriks Hollander is mijn oud-grootvader (7 generaties terug).
De vader van Lucas Hendriks Hollander (Hendrik Harms Hollander) bediende zich in 1742 al van de familienaam Hollander. In het Haarstedengeldregister (een soort belasting) van Gasselte van 1742 wordt "Hinderik Hollander, jeneever stooker en snijder, aangeslagen voor 2 Gulden".

De dochter van Lucas Hendriks Hollander (Henrica Lucas Hollander) heeft vervolgens voor haar en haar kinderen de familienaam Hollander aangenomen in 1813. Waarschijnlijk omdat haar man, Bastiaan Jans, al in 1804 was overleden.
Als hij nog had geleefd, dan hadden wij nu misschien wel Bastiaans geheten.
Haar zoon Jan heeft trouwens later de familienaam Bastiaans wel aangenomen.
 
Harmen Meijnderts
Harmen Meijnders is de voorvader van een tak Hollanders die is onstaan in de provincie Groningen in het plaatsje Meedhuizen bij Delfzijl.
 
Harm Hollander
Harm Hollander is de voorvader van een tak Hollanders die ook is onstaan in de provincie Groningen maar dan in het plaatsje Beerta.
In deze genealogie heb ik een aanname gedaan. De eerste zoon van Harm Harmens Hollander is Harm Harms Hollander. In Wedde trouwt ene Harm Hollander met Geessien Hendriks. Deze Harm Hollander zou de Harm Harms Hollander uit Beerta kunnen zijn. Ik heb in Wedde geen ouders kunnen ontdekken van Harm Hollander. Misschien heeft iemand aanvullende gegevens voor mij.
 
Pieter Alberts
Pieter Alberts is de voorvader van een tak Hollanders die heeft geleefd in de buurt van Leek. Misschien heeft iemand aanvullende gegevens voor mij.
 
Egbert Jansz Hollander
Egbert Jansz Hollander is geboren in Overijsel. Zijn achter-kleinzoon Hendrik Hollander trouwt in Groningen met Maria Lamberta Poolman. Ook hier zijn aanvullende gegevens zeer welkom.
 
Pier Broers Hollander
Pier Broers Hollander is geboren in Smilde.
 
Eghbert Eghberts (Springelkamp)
Eghbert Eghberts (Springelkamp) is een voorvader van moeders kant.